Kategórie receptov
Pečený jelení chrbát
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Červené víno uvaríme s koreninami (5 borievok 3 klinčeky 10 zrniek čierneho korenia 2 bobkové listy) a vychladnutým zalejeme umyté mäso (2 kg jelenieho chrbta). Na druhý deň ho vyberieme, osušíme, prešpikujeme pásikmi slaniny, osolíme a na oleji dáme piecť do rúry. Po chvíli ho podlejeme trochou marinádového vína, po polhodine pridáme k mäsu pokrájanú koreňovú zeleninu a prikryjeme. Dusíme za podlievania vínom až do zmäknutia. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Do šťavy primiešame smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali zemiakovú múčku. Chvíľu povaríme, kým nie je primerane hustá. Pečené mäso pokrájame a podávame so zemiakmi, omáčku servírujeme osobitne v omáčniku. Jedlo pripravujeme na sviatočné príležitosti.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
1200 g
Mrkva
150 g
Cibuľa voľná
70 g
Petržlen
100 g
Zeler
100 g
Olej slnečnicový
20 g
Rezistentný škrob
15 g
Bobkový list
0.5 g
Čierne korenie celý
1 g
Klinček celý
0.5 g
Borievka celá
0.5 g
Jedlá soľ
3 g
Jelenie mäso
2000 g
Červené víno
1000 g