Kategórie receptov
Dusená ryža s treskou a karfiolom
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do širokej panvice dajte asi 5 lyžíc olivového oleja. Na strednom plameni osmažte strúčiky (6 ks) cesnaku rozrezané na polovicu. Keď budú dozlatista, pridajte najemno nakrájanú cibuľku a smažte. Paradajky nakrájajte a pridajte do sofrita, nechajte odpariť všetku prebytočnú vodu. Pridajte kúsky tresky, mletú papriku a šafran. Premiešajte a dajte do jánskeho skla alebo keramickej misky vhodnej do rúry. Do skla alebo misky pridajte ryžu, karfiol a tresku so sofritom. Okoreňte. Pečte pri teplote 250°C asi 15 minút. Vypnite a nechajte v rúre ešte asi 3 – 5 minút. Vyberte a podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
300 g
Karfiol
250 g
Paradajky
120 g
Cesnak
6 g
Cibuľka jarná
30 g
Olivový olej
60 g
Pitná voda nesýtená
680 g
Treska chvostovú časť
180 g
Paprika sladká mletá
5 g
Šafran
0.5 g