Kategórie receptov
Guľôčky z ryže a cukety s jogurtovou omáčkou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukety (2 ks) umyjte a na jemno nastrúhajte, osoľte, nechajte 1 hodinu odkvapkať a potom vyžmýkajte z cukety zvyšnú vodu. Ryžu uvarte podľa návodu na obale a zmiešajte s cuketou, vajíčkami (2 ks), cibuľkou, na jemno nakrájaným koriandrom (3 vetvičky) a kari (2 ČL). V hrnci zohrejte dostatok oleja a guličky vyprážajte. Keď zhnednú, vyberte. V miske si pripravte dip – jogurt zmiešajte s citrónovou kôrou, bylinkami (2 vetvičky čerstvého kôpro, 2 vetvičky čerstvého koriandru), olivovým olejom (2 PL) a dochuťte soľou a korením.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
180 g
Zorba smotanový jogurt biely 1 kg
500 g
Cibuľa voľná
30 g
Cuketa
200 g
Cesnak
2 g
Kôpor
20 g
Citróny
200 g
Olivový olej
30 g
Olej slnečnicový
20 g
Vajcia
100 g
Kari
12 g
Koriander čerstvý
4 g
Korenie biele mleté
1 g