Kategórie receptov
Jasmínový sladký koláč
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
33 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ryžu opláchnite, povarte 2 minúty vo vriacej vode a sceďte. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 150 ° C. Vymastite tortovú formu. Do hrnca pridajte ryžu, mlieko, cukor a citrónovú trávu (2 steblá). Priveďte k varu za stáleho miešania a stíšte. Nechajte dusiť na stíšenom plameni, až kým ryža neabsorbuje všetko mlieko. Ryža by mala byť jemne krémová, nie tuhá. Odstráňte citrónovú trávu a pridajte smotanu, žĺtka (6 ks) a premiešajte. Bielka (6 ks) vyšľahajte a jemne pridajte ku zmesi. Premiešajte a vylejte ju do tortovej formy. Pečte 50 – 60 minút, do zlata. Nechajte vychladnúť. Na ozdobenie vymiešajte crème fraîche s kôrou z citróna, cukor a vanilku. Na vrch pridajte ovocie a môžete sa pustiť do tohto lahodného koláča.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
500 g
Citróny
20 g
Jahody
60 g
Banán
60 g
Marhule
60 g
Broskyne
60 g
Hrozno biele
60 g
Čučoriedky
60 g
Maliny čerstvé
60 g
Cukor kryštál
125 g
Vajcia
350 g
Smotana na šľahanie
300 g