Kategórie receptov
Kelové rizoto s hubami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Ryžu prepláchneme studenou vodou a v hrnci zahrejeme olej, necháme na ňom zosklovatieť cibuľku. Vmiešame kel a pár minút ho podusíme. Potom pridáme ryžu, huby, bujón a dusíme ešte 2 minúty. Podľa potreby pridávame vodu a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia ryže. Na záver osolíme, okoreníme, dochutíme citrónovou šťavou, posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
30 g
Citróny
10 g
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
10 g
Parmezán
30 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Huby čerstvé
100 g
Kel
400 g