Kategórie receptov
Mleté mäso s ryžou a paradajkami z jednej panvice
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na plátky. Na masti orestujeme cibuľu dozlatista a pridáme cesnak. Po krátkom opečení vmiešame mrkvu a po chvíli mäso. Restujeme a miešame, kým sa mäso nerozpadáva. Do opečeného mäsa vmiešame pretlak, zarestujeme a vlejeme paradajky. Privedieme do varu, osolíme a vsypeme prepláchnutú ryžu. Zalejeme hrnčekom vývaru (voda a bujón) a prikryté varíme do zmäknutia ryže. Musíme občas premiešavať a vývar dolievať podľa potreby. Pred koncom varenia vmiešame natrhanú bazalku a hrášok. Dochutíme čiernym korením, soľou, čili podľa chuti. Na tanieri mäsovú ryžu posypeme strúhaným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
250 g
Paradajkový pretlak 200 g
12 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
150 g
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
3 g
Paprika červená chilli
2 g
Bazalka čerstvá
2 g
Mleté mäso miešanej
400 g
Sadlo
10 g
Pitná voda nesýtená
600 g
Cukor kryštál
5 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sterilizovaný hrášok
20 g
Zeleninový bujón
10 g
Paprika sladká mletá
2 g
Krájané paradajky
200 g