Kategórie receptov
Tekvicové rizoto
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nakrájajte tekvicu na kúsky cca 2 – 3 cm a dajte variť do osolenej vody na 5 minút. Pridajte ryžu, občas premiešajte a nechajte prebublávať 15 minút. Po 15 minútach rozpáľte na panvici olivový olej a 30 sekúnd smažte šalviové lístky, osušte ich do obrúska. V tom čase by mala byť tekvica aj ryža uvarená a tekutina absorbovaná, vmiešajte teda maslo, parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti. Servírujte posypané parmezánom a nalámanými lístkami.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
300 g
Šalvia
10 g
Tekvica Hokkaido
500 g
Olivový olej
20 g
Parmezán
80 g
Mleté čierne korenie
4 g
Maslo
40 g