Avokádové gaspacho

Postup prípravy
2 zralé avokáda prekrojíme na polovicu. Vyberieme z neho kôstku a lyžicou dužinu, ktorú rozmixujeme v mixéri spolu s citrónovou šťavou (z dvoch citrónov), aby sme zabránili jej zhnednutiu. Uhorku a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do mixéra. Takto získaný krém spojíme s rozmixovaným avokádom. Zmes dobre zamiešame. Koriander (1 strapec) umyjeme, poodtŕhame lístky, ktoré nasekáme a pridáme do hotového krému. Vylejeme doňho kurací vývar, zamiešame, osolíme a bohato okoreníme. Necháme postáť v chladničke asi 2 hodiny. Cesnak ošúpeme a potrieme ním chlieb (3 krajce), ktorý nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom kocky chleba. Dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a kajenským korením. Necháme vychladnúť. Polievku podávame s krutónmi.
Vytlačiť recept (PDF)