Kategórie receptov
Studený rajčakový krém
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rajčiaky a cibuľu pokrájame a spolu s bujónovej polovicou kocky, korením a polovicou vína varíme asi 15 minút. Potom zmes prepasírujeme, alebo vychladnutú rozmixujeme. Zvyšok vína vychladíme a primiešame do zmesi. Podľa potreby dochutíme. Polievku rozdelíme na taniere, do stredu dáme kopcovitú lyžicu smotany. Povrch posypeme posekanou bazalkou, oregánom, petržlenom a kôprom.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
1000 g
Kôpor
10 g
Bazalka čerstvá
8 g
Cukor kryštál
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
8 g
Paprika sladká mletá
6 g
Oregáno drvené
6 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g
Natur zeleninový bujón 60 g
10 g
Kečup jemný 500 g
15 g