Kategórie receptov
Babičkina kapustnica
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
20 minut

Postup prípravy
Očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu a dáme variť. Keď sa zemiaky trochu povaria, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a všetko uvaríme domäkka. Potom prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a znovu povaríme. Nakoniec primiešame papriku, cesnak rozotrený s maslom a žĺtok rozmiešaný v troške mlieka. Tofu pokrájame na malé kocky, pridáme do polievky a necháme prejsť varom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
40 g
Váhalova klobása
300 g
Zemiaky
500 g
Cesnak
6 g
Žítok
28 g
Kyslá kapusta
250 g
Paprika sladká mletá
15 g
BABIČKA Maslo 250 g
60 g
Jedlá soľ
3 g
RAJO Laktofree kyslá smotana 200 g 14%
400 g
Mletá rasca 25 g
3 g