Boršč
Postup prípravy
Mäso vložíme do nádoby a zalejeme vodou, uvedieme do varu, mierne osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu a pozvoľna varíme aspoň 2 hodiny. Bravčové mäso vyberieme skôr, aby sa nerozvarilo. Po uvarení hovädzieho mäsa vývar precedíme, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a hlávkovú kapustu, olúpané a nakrájané zemiaky, nakrájané paradajky, korenie a krátko povaríme. Slaninu nakrájame na kocky, mierne ju rozškvaríme, zľahka na nej speníme papriku a pridáme do polievky. Preosiatu múku rozšľaháme so smotanou, za stáleho miešania vlejeme do polievky a varíme aspoň pol hodiny. Potom do polievky pridáme olúpanú a uvarenú repu, nakrájanú na rezance, vložíme pokrájané mäso, polievku prichutíme citrónovou šťavou, sladidlom a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)