Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Postup prípravy
Brokolicu umyjeme a nakrájame na malé ružičky, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný 3 strúčiky cesnaku, pridáme brokolicu so zemiakmi a dve minútky restujeme. Zalejeme vývarom, prípadne prilejeme ešte trochu vody, aby bola zelenina zaliata povrch. Osolíme a okoreníme, a keď vývar zovrie, povaríme asi 15 minút na menšom plameni. Po dovarení polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme štipkou mletého muškátového orecha. Pripravíme si krutóny. Chlieb nakrájame na malé kocky. V miske si zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak a trocha soli. Pridáme chlieb a premiešame so zmesou. Rozložíme na plech a pečieme v rúre na 190°C asi 10 minút. Rozmixovanú polievku podávame posypanú parmezánovými hoblinami, s krutónmi a ozdobenú petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)