Kategórie receptov
Cícerová polievka
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Suchý cícer ponoríme na noc do studenej vody. Stonkový zeler, mrkvu, ošúpaný zemiak, kel a cibuľu nakrájame najemno, vložíme do hrnca na horúci olej a necháme pražiť na slabom plameni. Potom pridáme cícer, 2 bobkové listy, soľ, korenie a biele víno. Necháme variť, kým sa víno neodparí. Prilejeme zeleninový vývar a pokračujeme vo varení asi 60 minút. Niekoľko minút pred dokončením varenia pridáme na kocky nakrájané paradajky a krátke polievkové slíže. Necháme variť podľa pokynov uvedených na obale cestovín.
Vytlačiť recept (PDF)AT ryžové vlasové rezance 300 g
150 g
Zemiaky
100 g
Mrkva
60 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
80 g
Olivový olej
36 g
Zeler stopkový
60 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Mleté čierne korenie
2 g
Zeleninový bujón
11 g
Bobkový list
1 g
Kel
200 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g
Cícer
200 g