Kategórie receptov
Francúzska zemiaková polievka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do vriacej vody pridáme olúpané a nastrúhané zemiaky a polievkové korenie. Povaríme ich asi 10 minút. Po uvarení pridáme jogurt s rozšľahanými žĺtkami. Ochutíme čiernym korením, majoránom a podľa chuti osolíme. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Zorba smotanový jogurt biely 1 kg
400 g
Zemiaky
400 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
4 g
Majoránka sušená
4 g
Žítok
56 g
Zeleninový bujón
10 g