Kategórie receptov
Hovädzí vývar s haluškami
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso vložíme do vody s korením, neolúpanou cibuľou, s celou mrkvou, zelerom a petržlenom. Keď sa začne polievka variť, postupne zbierame penu, ktorá sa varom vytvorí. Varíme približne 2 hodiny. Po tom, ako sú všetky ingrediencie uvarené, polievku scedíme a nakrájame do nej ľubovoľné množstvo mäsa a zeleniny. Na halušky si rozšľaháme vajce so soľou, pridáme droždie, muškátový kvet, múku a strúhanku. Z pripraveného cesta vykrajujeme lyžičkou halušky a hádžeme ich do pripraveného vriaceho vývaru. Polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
20 g
Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
30 g
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
60 g
Petržlen
40 g
Zeler
40 g
Hovädzie zadné
200 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
3 g
Petržlenová vňať
4 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
0.2 g
Hovädzí bujón
20 g
Muškátový kvet
0.5 g