Kategórie receptov
Hrachová polievka s mätou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji si v hrnci speníme nakrájanú cibuľku. O 5 minút pridáme aj nakrájanú zelerovú stonku. A následne aj na kocky nakrájané zemiaky. Chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú, cca 15 minút. Pridáme mrazený hrach, 5 minút povaríme, pridáme nasekanú mätu a potom celú polievku rozmixujeme. Polievku osolíme, okoreníme čiernym korením, prilejeme smotanu a ešte raz zohrejeme. Ozdobíme krutónmi alebo cícerovými krutónmi a rukolou. Prípadne mletými pistáciami.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
150 g
Cibuľa voľná
50 g
Rukola praná
50 g
Olivový olej
15 g
Zeler stopkový
150 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Pistácie nesolené
40 g
Mleté čierne korenie
1.5 g
Sterilizovaný hrášok
250 g
Jedlá soľ
3 g
Natur zeleninový bujón 60 g
10 g