Kategórie receptov
Hráškový krém
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nakrájame si nadrobno cibuľku a dáme speniť na masle, pridáme zliaty hrášok a zalejeme cca 1 l horúcej vody, pridáme bujón a privedieme do varu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Zmiešame smotanu s múkou (asi 2 polievkové lyžice) a prilejeme trošku mlieka, pridáme do polievky, necháme prejsť varom, podľa chuti dochutíme a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Cibuľa voľná
50 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
3 g
Sterilizovaný hrášok
500 g
Smotana na šľahanie
250 g
Maslo
10 g
Zeleninový bujón
10 g