Kategórie receptov
Hríbovica s klobasou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Klobásu a mäso dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak (6 strúčikov), cibuľu, korenie, bobkový list (2 ks) a huby posekané nadrobno. Varíme, až kým je mäso mäkké. Klobásu vyberieme z polievky skôr, aby sa nerozpadla. Vyberieme mäkké údené mäso, cibuľu, cesnak a bobkový list. Polievku prikryjeme, aby zbytočne nechladla. Pripravíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Povaríme 5 – 10 minút. Potom rozmiešame kyslú smotanu (5 dl) s lyžicou hladkej múky (1 PL), vlejeme do hrnca a znovu – za stáleho miešania – povaríme. Nakoniec polievku dochutíme octom a keď treba, prisolíme. Mäso i klobásu pokrájame a vložíme do hríbovice, ktorú podávame s chlebom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
10 g
Údené stehno 500 g
750 g
Hríb smrekový sušené huby
30 g
Olej repkový
30 g
Mleté čierne korenie
1 g
Ocot
10 g
Paprika sladká mletá
8 g
Bobkový list
0.5 g
Jedlá soľ
2 g
Bravur pikantná klobása cca 1,8 kg
750 g