Kategórie receptov
Kapustovo-hubová polievka
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso alebo klobásu, kapustu a huby zalejeme 2,5 l studenej vody a varíme asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké. Klobásu vyberieme skôr. Urobíme zátrepku zo smotany a múky a polievku zalejeme. Potom do nej vložíme rozkrájané mäso alebo kolieska klobásy. Soľ a ocot pridávame iba vtedy, ak treba, pretože údenina je slaná a kapusta kyslá.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
30 g
Hríb smrekový sušené huby
100 g
Ocot
10 g
Kyslá kapusta
1000 g
Jedlá soľ
3 g
Bravur pikantná klobása cca 1,8 kg
500 g