Kategórie receptov
Krémová polievka z pečených hríbikov
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do rajnice dáme rozpáliť maslo, na ktorom zosklovatíme najemno nasekanú cibuľu. Očistené hríbiky (3/4) nakrájame na menšie kúsky, pridáme k cibuli a orestujeme dozlatista. Zalejeme vývarom alebo vodou a bujónom, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme 25 minút podusiť. Keď sú hríbiky mäkké, nalejeme do mixéra, vytiahneme bobkový list a polievku rozmixujeme. Nalejeme späť do rajnice, prilejeme smotanu a 2 minúty prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením. Na panvici s nepriľnavým dnom rozpálime maslo, v ktorom opečieme zvyšné hríbiky nakrájané na tenké plátky. Po opečení hríbiky osolíme a okoreníme. Polievku zdobíme opečenými hríbikmi a čerstvou bylinkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Pitná voda nesýtená
1200 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
200 g
Maslo
80 g
Petržlenová vňať
4 g
Bobkový list
0.5 g
Huby čerstvé
300 g
Hovädzí bujón
20 g