Kategórie receptov
Krémová špargľová polievka
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špargľu očistíme, hlavičky odrežeme, povaríme asi 2 minúty v slanej vode, necháme odkvapkať a uložíme v miske s ľadovou vodou. Ostatnú špargľu pokrájame a vložíme do vriaceho slepačieho vývaru (5 dl) s vínom (5 dl) a varíme asi 15 minút. Pridáme škrob rozmiešaný v mlieku (môžeme pridať aj 2 vyšľahané žĺtky) a necháme zovrieť. Pridáme smotanu a veľmi krátko povaríme tesne pod bod varu. Odstavíme a podľa chuti môžeme polievku rozmixovať, alebo necháme špargľu vcelku. Okoreníme a podávame v miskách tak, že do polievky primiešame zvyšok smotany a ozdobíme ju špargľovými hlavičkami.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Špargľa zelený
750 g
Žítok
56 g
Rezistentný škrob
25 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Korenie biele mleté
2 g
BABIČKA Maslo 250 g
45 g
Jedlá soľ
3 g
Slepačí bujón 120 g
10 g