Kategórie receptov
Krémová tekvicová polievka so syrom Džiugas
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut

Postup prípravy
Nakrájanú tekvicu a zemiak vložte do väčšieho hrnca a pridajte vodu tak, aby bola zelenina ponorená. Ochutíme korením, soľou a varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Pokiaľ sa polievka varí, pripravte toasty. Odrežte hrany chleba, nakrájajte na malé kocky a smažte v olivovom oleji. Varenú polievku rozmixujte, pridáme smotanu, drvený cesnak (2 strúčiky) a dusíme. Polievku nalejeme do tanierov, posypeme semenami, syrom a opečeným toastom.
Vytlačiť recept (PDF)
Džiugas Piquant 250 g, 18 mesiacov
55 g
Bio ryžová smotana bezlepková 200 ml
100 g
Zemiaky
85 g
Cesnak
3 g
Tekvica Hokkaido
500 g
Slnečnicové semienka pruhovaná pražená nelúpaná solená
20 g
Sezam
20 g
Mleté čierne korenie
0.5 g
Jedlá soľ
2 g
Ľanový olej 250 ml
12 g