Kategórie receptov
Krémová zeleninová polievka s kuracím mäsom a slaninou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvu, koreň petržlenu a koreň zeleru očistíme, oškrabeme, popr. olúpeme, a nakrájame na plátky a potom na kúsky akurát na hlt. Pór očistíme, po dĺžke rozpolíme a nakrájame na polkolieska. Zelený petržlen nasekáme nahrubo. Kuracie mäso nakrájame na kocky asi 1 cm veľké. Zeleninu postupne oddelene vložíme do hrnca s vriacou vodou, krátko povaríme, vyberieme a opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do hrnca dáme mlieko a zahrejeme, pridáme zápražku, bujón a privedieme do varu. Na panvicu dáme olej, rozohrejeme ho a smažíme kuracie kúsky so slaninou asi 4 minúty. Okoreníme a osolíme. Zeleninu dáme do polievky a zahrejeme. Polievku nakladáme na taniere, pridáme mäso so slaninou a ozdobíme smotanou a sekanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1200 g
Váhalova slanina
80 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
20 g
Mrkva
40 g
Pór
50 g
Petržlen
20 g
Zeler
150 g
Kuracie mäso
250 g
Olej slnečnicový
20 g
Petržlenová vňať
4 g
Zeleninový bujón
10 g
Korenie na kurča
4 g