Kategórie receptov
Kurací krém so zeleninou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuracie mäso zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu, pridáme nakrájanú cibuľu. Uvaríme domäkka a vývar zlejeme. Mäso nakrájame na menšie kúsky. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, zalejeme trochou vývaru a podusíme. Z masla a preosiatej múky pripravíme zásmažku. Za neustáleho miešania ju zalejeme vlažným vývarom, uvedieme do varu a varíme aspoň pol hodiny. Potom dochutíme muškátovým kvetom, znovu prevaríme a scedíme cez husté sito. Precedenú polievku zjemníme mliekom, krátko prevaríme, pridáme podusenú koreňovú zeleninu, sterilizovanú fazuľku a hrášok, pokrájané kuracie mäso a dosolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
120 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
50 g
Zeler
50 g
Kuracie mäso
300 g
Pitná voda nesýtená
530 g
Sterilizovaný hrášok
30 g
Maslo
40 g
Zelené fazuľové struky
30 g
Muškátový kvet
0.5 g
Kuracie bujón
10 g