Kategórie receptov
Mrkvová polievka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvy očistíme a umyjeme. Jednu nastrúhame na jemno, druhú na hrubšie. Na rozpálenom oleji si do zlatista opražíme múku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu s rascou a ešte trochu opražíme. Zalejeme cca 1,5 – 2 l vody, rozmiešame v nej opraženú múku s mrkvou, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a bujón, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania privedieme k varu, potom znížime teplotu varenia a na malom ohni varíme cca 15 minút. Medzitým si uvaríme podľa návodu tarhoňu alebo inou závarku do polievky.
Vytlačiť recept (PDF)Ryžová múka 200 g
12 g
AT ryžové vlasové rezance 400 g
250 g
Mrkva
120 g
Pitná voda nesýtená
2000 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rasca
1 g
Zeleninový bujón
10 g