Kategórie receptov
Mrkvovo-jablčná polievka s medom
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvu oškrabeme a nakrájame na 0,5 cm plátky. Kyslejšie jablko olúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníky. Potom pokrájame na malé kúsky. Zázvor olúpeme a nakrájame. V hrnci ohrejeme lyžicu oleja a na ňom podusíme mrkvu, jablko a zázvor. Pridáme vodu a povaríme domäkka. Potom pridáme mlieko. Trochu mlieka si necháme, rozmiešame s múkou a polievku zahustíme a povaríme. Primiešame bujón, povaríme a pridáme med a víno. Chlieb orestujeme na panvici s olejom a ochutíme soľou a čiernym korením.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
50 g
Mrkva
200 g
Zázvor čerstvý
50 g
Jablká červená
40 g
Olivový olej
30 g
Med včelí kvetový
10 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Mleté čierne korenie
3 g
Zeleninový bujón
20 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g