Pikantná krémová tekvicová polievka s jablkami a syrom
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 180℃. Plech prikryjeme alobalom a poukladáme naň nelúpané kúsky tekvice. Posypeme soľou, olivovým olejom a zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme asi 1 hodinu. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. V hrnci si rozpustíme maslo, vložíme nakrájanú cibuľu a varíme, kým nezmäkne. Jablká (1 kyslé jablko) olúpeme, nastrúhame nahrubo a vložíme do hrnca s cibuľou, dusíme 4-5 min. Vychladnutú očistenú tekvicu vložíme do masy cibule a jabĺk, zalejeme 1 pohárom vývaru, zohrievame až kým nezovrie, odstavíme z ohňa a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu. Hrniec vrátime na sporák, pridáme druhý pohár vývaru, nasekanú čili papričku. Zohrievame až do varu, potom pridáme nastrúhaný syr (1 pohár), zahrejeme a miešame, kým sa syr neroztopí. Hotovú polievku podávame s kúskami čili papričky a strúhaným .
Vytlačiť recept (PDF)