Kategórie receptov
Polievka z rybích drobkov
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hlava a vnútornosti (mlieč, srdce) z kapra. Hlavu očistíme – vyberieme oči, vyrežeme papuľku, dobre umyjeme a domäkka uvaríme v osolenej vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú zeleninu opražíme na oleji a ochutíme muškátovým orieškom. Poprášime múkou a zalejeme precedeným vývarom z hlavy. Vnútornosti umyjeme, pokrájame nadrobno, vložíme do polievky a varíme asi 15 minút. Pridáme mäso z hlavy, vmiešame smotanu a osolíme. Pečivo prudko opražíme na oleji a dáme do polievky v tanieri.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
45 g
Mrkva
100 g
Cibuľa voľná
50 g
Petržlen
100 g
Zeler
100 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
500 g
Olej slnečnicový
5 g
Jedlá soľ
1 g