Kategórie receptov
Pórová krémová polievka s pažítkou
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na masle alebo oleji si speníme nakrájanú jarnú cibuľku a restujeme, kým nezmäkne. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a 2 – 3 minútky orestujeme. Pridáme nakrájané krúžky póru a nakrájané zemiačky. 5 minút restujeme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým všetko nezmäkne. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Ku koncu varenia pridáme muškátový orech, majoránku a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a ešte raz na sporáku prevaríme. Ozdobíme nasekanou pažítkou, nakrájanou jarnou cibuľkou a mandľovými lupienkami.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
320 g
Pór
600 g
Cesnak
5 g
Pažítka
10 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Cibuľka jarná
30 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
2 g
Majoránka sušená
2 g
Mandle jadrá
40 g
BABIČKA Maslo 250 g
15 g
Jedlá soľ
2 g
Natur zeleninový bujón 60 g
10 g
Podravka NATUR zeleninová koreniaca pasta 204 g
10 g