Kategórie receptov
Pórová polievka s krevetami a treskou
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a pridáme nakrájané zemiaky s pórom, čili a korenie. Prilejeme vývar (bujón a voda) a povaríme. Tresku nakrájame na kocky, potrieme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, pridáme uvarené krevety a necháme v chlade uležať. Polievku rozmixujeme a ochutíme. Pridáme smotanu, pripravené treščie mäso a krevety a asi 5 minút povaríme. Pred podaním posypeme polievku nasekaným kôprom.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
80 g
Mrkva
80 g
Cibuľa voľná
40 g
Pór
500 g
Kôpor
4 g
Citróny
20 g
Paprika červená chilli
5 g
Krevety obielené
200 g
Pitná voda nesýtená
800 g
Treska chvostovú časť
500 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
70 g
Maslo
40 g
Zeleninový bujón
20 g