Kategórie receptov
Šalátová polievka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
45 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do hrnca dáme acidofilné mlieko, pretlačný cesnak (4 strúčiky), rascu, trochu vody a pri stálom miešaní necháme pomaly vrieť. Zo slaniny a múky (2 PL) urobíme hustú zápražku a zalejeme ju studeným mliekom (150 ml). Vlejeme ju do acidofilného mlieka s miešame, kým nezovrie. Potom stiahneme teplotu na najnižší stupeň, pridáme zátrepku (hladká múka (2 PL), mlieko (150 ml)) a dávame pozor, aby sa nám neurobili hrčky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a polievkovým korením. Do polievky vložíme šalát (hlávky šalátu) nakrájaný na rezance a necháme vrieť, až kým nezmäkne. Po odstavení z ohňa môžeme pridať podľa chuti ocot.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Váhalova slanina
40 g
Cesnak
10 g
Šalát hlávkový
800 g
Ocot
6 g
Jedlá soľ
2 g
RAJO Laktofree Acidko biele 1% 450 g
500 g