Kategórie receptov
Sladkokyslá pikantná tekvicová polievka s krevetami v africkom štýle
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z tekvice hokkaido vyberieme semienka a na polievku použijeme asi 750 g dužniny. Vývar (vodu a bujón) privedieme do varu, vložíme tekvicu a varíme do zmäknutia. Potom rozmixujeme. Prilejeme 200 ml smotany a necháme variť asi 3 minúty. Pridáme nasekanú čili papričku bez jadierok, sójovú omáčku, zázvor, kvet a 3 lyžice limetkovej alebo citrónovej šťavy. Časť z jarnej cibuľky necháme na dekoráciu a zvyšok dáme tiež do polievky. Polievku stiahneme na najnižšiu teplotu a necháme 5 minút prehrievať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a krevety, okoreníme korením, osmažíme po oboch stranách asi 2 minúty. Polievku nalejeme do polievkových misiek, pridáme krevety a ozdobíme cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Tekvica Hokkaido
750 g
Zázvor čerstvý
3 g
Paprika červená chilli
5 g
Limetky
30 g
Cibuľka jarná
40 g
Krevety obielené
80 g
Pitná voda nesýtená
700 g
Olej slnečnicový
12 g
Smotana na šľahanie
200 g
Sójová omáčka
20 g
Zeleninový bujón
10 g