Kategórie receptov
Slovenská kapustová polievka
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na troche oleja orestujeme cibuľku, ktorú zaprášime trochou sladkej červenej papriky a zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie celé a bobkový list. Do polievky vložíme údené mäso – najlepšie rebro a pozvoľna varíme zhruba 45 minút. Medzitým olúpeme a nakrájame na kocky dve zemiaky, ktoré dáme do polievky spolu s kapustou. Uvarené mäso oberieme od kosti a vložíme späť do hotovej polievky.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
50 g
Cibuľa voľná
50 g
Údené stehno 500 g
200 g
Olej repkový
20 g
Kyslá kapusta
100 g
Paprika sladká mletá
4 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
0.2 g
Čierne korenie celý
1 g