Kategórie receptov
Tekvicová polievka
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme na kúsky nakrájanú, olúpanú a semienok zbavenou tekvicu a nakrájaný zemiak. Krátko osmažíme, podlejeme vodou, pridáme soľ, trošku rasce, čierne korenie a bujón, korenie. Priklopíme a necháme variť do zmäknutia. Potom odstavíme z platne, pridáme mlieko, cesnak a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Vrátime na platňu, pridáme smotanu, sójovú omáčku a nastrúhame muškátový oriešok. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Zemiaky
50 g
Cibuľa voľná
100 g
Cesnak
10 g
Tekvica Hokkaido
400 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Olej repkový
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Smotana na šľahanie
70 g
Petržlenová vňať
4 g
Rasca
2 g
Sójová omáčka
15 g
Slepačí bujón
11 g