Tradičná rybacia polievka
Postup prípravy
Cibuľu a zeleninu (2 ks mrkva, 1 ks petržlen, 1/4 ks zeler, 4 cm pór, 2 strúčiky cesnak, 1/4 ks čerstvá paprika) pokrájame na kocky. V hrnci ohrejeme olej (1 PL) a pridáme maslo (1 PL). Keď je maslo rozpustené, pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Prepraženú cibuľku okoreníme červenou sladkou paprikou (1 PL), vzápätí zalejeme vývarom z rýb. Tajomstvo vývaru je v chuti rýb. Vývar pripravíme jednoducho a rýchlo: do vody vložíme polovicu z rýb a povaríme 15 minút. Uvarené ryby z vývaru vyberieme a odložíme nabok. Postupne do vývaru popridávame zeleninu. Keď je zelenina pred dovarením, pridáme na kúsky pokrájané filety z druhej polovice rýb a povaríme maximálne 10 minút. Na koniec pridáme rybky z vývaru. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním nezabudneme dochutiť polievku najemno posekanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)