Kategórie receptov
Zeleninová polievka so šošovicou a slaninou
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu uvaríme v osolenej vode a zlejeme cez sito. Cibuľu olúpeme, prepolíme a nakrájame na prúžky. Na panvicu dáme tuk a osmažíme cibuľu dozlatista. Vyberieme z panvice a necháme na obrúsku odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky a bez tuku osmažíme na panvici. Do hrnca nalejeme mlieko, zahrejeme. Trochu mlieka si necháme, rozmiešame s múkou a polievku zahustíme a povaríme. Pridáme bujón a čierne korenie. Polievku nalejeme na tanier, pridáme šošovicu a lyžicu našľahanej šľahačky. Ozdobíme slaninou a cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Váhalova slanina
80 g
Cibuľa voľná
40 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
20 g
Maslo
20 g
Zeleninový bujón
20 g
Šošovka
60 g