Kategórie receptov
Zeleninový krém
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nakrájanú cibuľu a cesnak krátko osmažíme na masle a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme najskôr nakrájanú tvrdú zeleninu (mrkva, zeler, petržlen). Povaríme 15 minút a dodáme zvyšok zeleniny (brokolica, zemiaky, karfiol, pór). Varíme do úplného zmäknutia a potom rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu, krátko povaríme a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
20 g
Mrkva
50 g
Brokolica
50 g
Cibuľa voľná
50 g
Karfiol
50 g
Pór
20 g
Cesnak
3 g
Petržlen
50 g
Zeler
50 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
20 g
Zeleninový bujón
20 g