Kategórie receptov
Batátové čipsy
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté batáty nakrájame na tenké plátky. Plátky dáme do misy a zalejeme horúcou vodou zmiešanou s 1 lyžicou škrobu. Necháme máčať 15 minút. Koreniaca zmes: Všetky ingrediencie dáme do misy a všetko zmiešame. Rúru predhrejeme na 200 °C, dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Plátky vysušíme, z oboch strán ich potrieme olejom a rozložíme na plech. Posypeme korením a pečieme 30 – 35 minút. V polovici pečenia plátky otočíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
5 g
Zemiaky sladké
200 g
Olivový olej
100 g
Cukor kryštál
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rezistentný škrob
30 g