Kategórie receptov
Bezlepkové langoše
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Alfamix zmes dáme do misy, premiešame so soľou. Do hrnčeka nalejeme asi polovicu vlažného mlieka, pridáme cukor a droždie, premiešame a necháme vzísť kvások. Až sa vytvorí efekt „hrnček var“, nalejeme na múku. Potom pridáme zvyšok mlieka a pomocou mixéra vymiešame hladké, trochu lepkavé cesto.
Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, jemne premiešame, rozdelíme na bochníčky, prikryjeme čistou utierkou a necháme pri izbovej teplote nakysnúť.
Nakysnuté bochníčky prstami roztlačíme na placky a pečieme ich v rozohriatom oleji. Olejom nešetríme, langoše sa lepšie upečú. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Pridáme trochu oleja. Potrieme langoše cesnakom, kyslou smotanou a kečupom.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Bio ketchup 530 g
15 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
100 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
300 g
Cesnak
4 g
Olivový olej
2 g
Cukor kryštál
5 g
Olej slnečnicový
50 g