Kategórie receptov
FILTRÁCIA

Bezlepkové lokše

Počet ingrediencií
2
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
20 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup prípravy

Do mäkka uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a roztlačíme. Ak nemáte náradie na roztláčanie zemiakov, môžete ich postrúhať na veľmi jemnom strúhadle. Čím jemnejšie budú zemiaky nastrúhané, resp.roztlačené, tým ľahšie sa vám budú robiť lokše.

Zemiaky zmiešame s múkou a vymiesime z nich cesto. Cesto sa môže trochu lepiť, ale to nevadí, ešte sa bude veľa múčiť.

Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov. Na sporák si pripravíme panvicu s nepriľnavým dnom a dobre ju rozohrejeme (nasucho, nepridávame žiaden olej alebo tuk).

Pracovnú dosku si dobre pomúčime múkou, vezmeme jeden kúsok cesta, vytvarujeme ho do kruhu, ktorý rukou jemne roztlačíme a potom pomúčeným valčekom vyvaľkáme na tenkú lokšu. Počas vaľkania si kľudne pomúčime lokšu (ideálne z oboch strán), aj valček, aby sa lokša nelepila.

Hotovú lokšu dáme na rozohriatu panvicu a opekáme z oboch strán 1-2 minúty, kým sa na lokši nezačnú robiť malé upečené škvrnky.

Podávame s husacinkou, kačacinkou, pečienkou, alebo len tak, pomastené a osolené.

Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová  múka 1000 g
Výrobca
Novalim s.r.o.
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (25g)
Sacharidy 85g 21g
Cukry 0,3g 0,1g
Proteiny 3,1g 0,8g
Tuky 1,6g 0,4g
Vláknina 3g 0,8g
Energie 1576Kj 394Kj
Bez lepku Bez lepku
Zemiaky
300 g
Zemiaky
Zemiaky
Výrobca
Potraviny bez dodávateľa
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (75g)
Sacharidy 15g 11g
Cukry
Proteiny 2g 1,5g
Tuky 0,1g 0,1g
Vláknina 1,7g 1,3g
Energie 297Kj 223Kj
Bez lepku Bez lepku