Kategórie receptov
Bezlepkové žemľové knedlíky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Chlebík (toastový) nakrájame na malé kocky, v rúre na 180 stupňoch ich asi 8 minút opekáme do zlatista a do chrumkava. Polejem ich mliekom, pridáme ostatné suroviny (50 g slaniny, muškátový orech, petržlenová vňať (asi 3 PL), soľ, korenie, 2 žĺtky, sneh z 1 bielka) a rukami premiešame a rozmačkáme do celistvej hmoty.
Vytvarujeme guľky a tie varíme v osolenej vode asi 15 minút. (dĺžka varenia závisí od veľkosti guličiek, odporúčame jednu guľku po 15 minútach vybrať z vody, rozkrojiť a zistiť, či je uvarená aj vo vnútri)
Podávame s údeným mäsom a kyslou kapustou (ktoré môžeme dať do zapekacej misy, podliať vodou z vareného údeného mäsa, pridať na prúžky nakrájanú cibuľu a piecť v rúre na 200 stupňoch asi pol hodinu.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Váhalova slanina
50 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
200 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
10 g
Žítok
56 g
Bielok
31 g