Kategórie receptov
Burizonová bezlepková knedľa
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
77 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Droždie nasypeme do vlažného mlieka spolu s cukrom a necháme vykysnúť. Po 15 minútach pridáme vajce a štipku soli, premiešame a postupne pridávame múku. Nakoniec do cesta vpracujeme burizony a vyvaľkáme šišky. Zakryté šišky necháme ešte chvíľu vykysnúť. Do hrnca s paráčikom a vodou vložíme šišky a varíme pod pokrievkou asi 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
350 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Cukor kryštál
10 g
Vajcia
50 g
Droždie 7 g
10 g
Jedlá soľ
4 g