Kategórie receptov
Halušky (príloha)
Počet ingrediencií
2
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
60 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.). Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty. Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Scedíme, ochutíme a ihneď podávame. Ak robíme halušky do zásoby, opláchneme studenou vodou. Podávame ich ako prílohu k mäsu so šťavou.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténové tradičné slovenské Halušky v prášku 300 g
300 g