Kategórie receptov
Kapustové šatôčky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
27 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky ingrediencie vymiešame na hladké, nelepivé cesto (droždie, olej, 3 žítky, vlažné mlieko, soľ, ktoré prikryjeme, a v teple necháme 20 minút odpočinúť. Medzitým podusíme nakrájanú anglickú slaninu s kapustou a ochutíme provensálskym korením a cesnakom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na hrúbku 1 cm a vykrojíme z neho štvorčeky (veľkosť podľa vlastného uváženia). Vzniknuté štvorčeky naplníme pripravenou plnkou a uzavrieme tak, že k sebe spojíme na stred vždy protiľahlé cípy štvorca. Potom šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme ešte 40 minút vykysnúť. Pečieme 15 minút pri teplote 160 – 180 °C.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
600 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
260 g
Váhalova slanina
150 g
Cesnak
2 g
Olej slnečnicový
150 g
Provensálske byliny
4 g
Žítok
112 g
Kyslá kapusta
250 g