Kategórie receptov
Karlovarská knedľa do hrnčeka
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hrnčeky si vymažeme silnejšou vrstvou masla. Do misy nalejeme mlieko, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, soľ podľa chuti a nakrájaný chlieb na kocky. Všetko premiešame a necháme minimálne päť minút nasiaknuť. Medzitým si vyšľaháme 2 bielky so štipkou soli do tuhého snehu. Do misy s chlebom pridáme 2 žĺtka a premiešame. Ďalej do misy preosejeme múku s kypriacim práškom a opäť dôkladne premiešame. Nakoniec do zmesi zľahka pomocou stierky alebo lyžice zapracujeme aj tuhý sneh. Cesto rozdelíme do troch hrnčekov. Do hrnca dáme cca 2 centimetre vody, parák na knedľu a dáme variť. Keď voda začne vrieť, položíme na parák hrnčeky, zakryjeme pokrievkou a varíme cca 15 minút. Potom knedličky z hrnčekov ihneď vyberieme a nakrájame.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
175 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
25 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
100 g
Vajcia
100 g
Petržlenová vňať
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
3 g
BABIČKA Maslo 250 g
10 g