Kategórie receptov
Kysnutá bezlepková knedľa
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
98 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Vsypeme do misy 500 g múky, 35 g cukru krupice, 10 g droždia rozpusteného v 100 ml vlažnej vody a štipku cukru. Kvások necháme vzísť asi 10 minút. Potom prilejeme do zmesi ešte 200 ml vlažnej vody, pridáme 1 vajce, štipku soli a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút. Potom cesto rozdelíme na 2 diely a vytvarujeme knedle, ktoré necháme kysnúť prikryté utierkou 10 minút. Vykysnuté knedle vložíme do vriacej vody (alebo do pary) a varíme 20 minút. Hotové knedle prepichneme vidličkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
10 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
500 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Cukor kryštál
35 g
Vajcia
50 g