Kategórie receptov
Kysnuté knedle I.
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
112 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Urobíme si kvások s malým množstvom múky, mlieka, soli, cukru a droždia. Necháme vzísť. Do misy si pripravíme preosiatu múku, do nej dolejeme mlieko, dodáme soľ, cukor, olej, pridáme kvások a miešame, kým sa nerobia bublinky. Necháme kysnúť prikryté najmenej 1 hodinu. Urobíme si 2 väčšie šišky, prikryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút pracovať. Knedle dáme do vriacej osolenej vody a varíme prikryté 30 minút. Po vybratí do nich pichneme vidličkou, aby vyšla para a potom nakrájame.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
25 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
500 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Cukor kryštál
10 g
Olej slnečnicový
10 g