Kategórie receptov
Pikantná zelerová omáčka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
25 minut

Postup prípravy
Očistený a pokrájaný zeler uvaríme v troche osolenej vody. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju vývarom zo zeleru, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a dobre povaríme. Potom všetko prepasírujeme alebo rozmixujeme. Pridáme mlieko, ešte chvíľu povaríme a dochutíme vegetou, soľou, korením a cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Bezgluténová múka PROMIX®-Beta 1000 g
60 g
Zeler
400 g
Cukor kryštál
6 g
Mleté čierne korenie
1 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Jedlá soľ
2 g
Pasírované paradajky (pyré) 3 x 200 g
100 g