Kategórie receptov
Špaldový koreňový chlieb
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
65 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, bylinky, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel stočíme do špirály a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 240°C, teplovzdušná rúra: 220°C. Doba pečenia: asi 10 Minút. Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme. Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C. Doba pečenia: asi 10 Minút. Chleby necháme vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Philadelphia original 125 g
125 g
dmBio celozrnná ovsená múka 500 g
400 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Cukor kryštál
10 g
Olej slnečnicový
30 g
Provensálske byliny
3 g
Droždie 7 g
10 g