Šunkové rožteky
Postup prípravy
Do misky dáme muku, droždie, 1 vajce, soľ (8 g), prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 - 90 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu). Príprava náplne: Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame (strúhaný syr, šunka nahrubo nastrúhaná, kečup, 2 g soli, mletá sladká paprika (5 g) a provensálské byliny (3 g). Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rohlíčka“. Rohlíček položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme makom a pečieme v predhriatej rúre. Takto upečené rohlíčky chutia najlepšie vlažné. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C. Doba pečenia: 30 - 35 Minút.
Vytlačiť recept (PDF)